dijous, 23 de juny del 2011

L'Armentera 2011

del 20 al 22 de juny

Un cop més, l'Estada a la natura ha tingut lloc a l'Armentera, a l'Esquirol.

L'Armentera és una casa de colònies a tres quilòmetres de Santa Maria de Corcó, a Collsacabra.
La gent de batxillerat de l'Escola d'art de Vic hi tenim una certa tirada. Principalment, perquè no hem trobat cap altre lloc on ens hi trobem tan bé.

Enguany hem pogut comptar amb més d'una trentena d'assistents que havien de triar un taller a realitzar al llarg dels tres dies. El ventall de propostes era prou ampli: ceràmica, aquarel·la, caricatures, dansa, teatre, fotografia i vídeo. I tai-xí per a tothom!


 

Com ja és habitual, l'estada s'inicia amb una caminada iniciàtica fins La Foradada (a Cantonigrós) on fem un pic-nic i ens banyem, si la netedat de l'aigua i la seva temperatura ho permeten.


De retorn a la casa comencen els tallers que s'alternen, al llarg dels tres dies, amb xerrades i projeccions de pel·lícules sobre temes diversos, més o menys vinculats a la natura o a l'art.

El primer taller va iniciar-se de camí cap a La Foradada; el mestre Pep Madrenas va endur-se els seus a recolir argiles pel camí; un cop al riu van preparar el fang i, ja de retorn a la casa, van modelar diferentes peces que, després d'un procés de secatge accelerat, van coure en un foc de camp al dia següent. Espectaculars les peces roents, fumades per les serradures!


A llarg dels tres dies, el ritme de treball és intens: cal aprofitar el poc temps que disposem. Hi ha, però, curtes estones d'esbarjo que els participants aprofiten per estirar-se damunt la gespa i neutralitzar l'efecte demolidor de les nits.

Els tallers s'inicien amb explicacions bàsiques per a poder desenvolupar els aspectes pràctics.


Pel matí, el tai-xí; després, cada grup se centra en les seves activitats específiques.


Quan la calor s'intensifica, cal cercar l'ombra de la vegetació per amagar-se de l'intens sol.

Primera fase del taller d'aquarel·la: el control del degradat i l'efecte del pigment sobre el paper humit.

Pep Duran comanda l'equip de vídeo i, amb un ritme accelerat sorgeix una petita crònica de l'estada.


En fi, tres dies ben empleats en què la participació va ser l'autèntica protagonista. I els mateixos participants, com veiem en aquest recull d'imatges del taller de fotografia!


I aquest altre de l'Eduard Mauri!



Bons alumnes, ja us ho dic jo!

I un darrer clip, aquest cop l'oficial! A diferència del d'en Mauri... es poden veure les activitats als tallers!!!







Gràcies especials a Pep Madrenas, Joana Rañé,  Pep Duran, Carme Solà, Dolors Collell, Miquel Fernàndez, Xevi Riera, Àngels Pradilla, Toni Garcia, Josi Viñas, Carme Collell i Eduard Mauri.





Coordinació de Batxillerat
de l'EASD de Vic

1 comentari: